Sayfa bulunamadı

Bağışıklık Sistemi ve Vitaminler

Bağışıklık Sistemi, vücudumuzun savunma fonksiyonlarını yerine getiren, oldukça spesifik ve karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında gıdalarla alınan vitamin ve mineraller de önemli işlevler görmektedir.

Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya nervoza ‘ya eşlik eden bozulmuş beden imajı çeşitli araçlarla değerlendirilebilir; bu araçlardan en sık kullanılan Yeme Bozuklukları Envanteri’dir. Anoreksik kişiler için başka bir değerlendirme aracı ise çeşitli beden ağırlıklarına sahip kadınlarının çizimlerinin gösterilmesi ve ardından kişiyi ve kişilerin ideal ölçülerini temsil eden çizimlerin seçilmesinin istenmesidir.

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri;
Bu gruplardan ilki; biyolojik alt yapılıdır ve genlerin kontrolünde içgüdüsel olarak gerçekleşir. Diğer grup ise; sonradan öğrenilen davranış türlerini içerir.

Alzheimer Nedir Belirtileri Nedenleri

Alzheimer’ in bilinen kesin bir iyileştirici tedavisi yoktur. Fakat doğru uygulanacak olan bir tedavi süreci ile hastalık büyük ölçüde kontrol altına alınır. İlerleyiş yavaşlatılır. Hastaların ev hayatlarında da bazı düzenlemeler yapılmalı. Hasta yalnız yaşıyorsa hatırlamayı sağlayacak önlemler alınmalıdır.

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri, pulmoner kökenli heterojen bir grup kanserdir. Akciğer kanserinde temel amaç insanlar risk faktörlerinden (belirli mesleki maruziyetler yanında ilk olarak ve en önemlisi sigara kullanımı) haberdar edilmesi ve bunların azaltılması yolunda metotlar ve olanaklarla ilgili bilgilendirilmesidir.

Crohn Hastalığı

Crohn hastalığının başlama yaşı genellikle 20- 30 yaşları arasındadır. Ancak crohn hastalığı aynı zamanda çocukluk döneminde de görülmektedir.

Hava Kirliliğinin Sağlık Üzerindeki Etkileri

Kötü kokulu sülfür bileşikleri dışında, sağlığı olumsuz etkileyen çevresel hava kirleticilerinin en tehlikeli bileşikleri, solunabilir partiküller ve nitrojen dioksittir.

Sosyoloji Hemşirelerin Ne İşine Yarar

Sağlık sadece fiziki olarak iyi durumda olmayı değil, ruhsal ve zihinsel açıdan da huzur içinde hissetmeyi gerektiriyor. Halihazırda sağlığın tanımı bu kadar kapsamlı iken sağlık çalışanlarının sığ bir yaklaşımla hastaya sağlık hizmeti vermeleri düşünülemez. Doktor, hemşire, ebe, diyetisyen, fizyoterapist, sekreter, eczacı, temizlik personeli, hasta yönlendirme görevlisi, psikolog…

Şekeri Fazla Tükettiğinizi Nasıl Anlarsınız

Şekeri Fazla Tükettiğinizi Nasıl Anlarsınız ?
Şeker tüketimimizin aşırı olduğunu gösteren bazı belirtiler vardır. Bunların başlıcaları şunlardır.
Ağız Kuruluğu, Sık sık idrarar çıkma, Kilo Alma.. vb.

Hipertansiyon Nedir

Hiper Tansiyon Nedir ? Dünya çapında oldukça yaygın görülen bir kronik rahatsızlıktır Hipertansiyon.

Gözlere Zarar Veren Alışkanlıklar

Gün içinde alışkanlık halinde yapageldiğimiz pek çok şey aslında farkında olmadan göz sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor.

Jean PİAGET ve Bilişsel Gelişim Teorisi

Bilişsel gelişim kuramının kurucusu olan Piaget’in düşünce ve fikirleri, sosyoloji, eğitim, psikoloji, ekonomi, genetik ve hukuk gibi birçok alanda yol gösterici olmuştur.

Ödem Nedir Neden Oluşur

Önemsenmesi gereken bir rahatsızlık olan Ödem, insan vücudunun temel yapısı görevinde olan hücrelerin arasındaki sıvıda olması gerekenden daha fazla kan plazması birikmesi sonucu oluşur.

Travma Sonrası Stres Bozukluğu Nedir

Psikolojik bir rahatsızlık olan travma sonrası stres bozukluğu, psikoterapi yöntemleri ile tedavi edilmektedir.

İçsel Konuşma Yaparak Başarılı Olmanı Sağlayacak 15 Yol

İçsel konuşma kendinle yüksek sesle veya içinden konuşmayı tanımlayan bir terim. Olumlu veya olumsuz olsun, bu konuşmalar gün boyunca kişinin kendine verdiği gizli mesajlardır.

İlişkide Kaybedilen Güven Nasıl Geri Kazanılır?

Kuşkusuz, güven her ilişkinin en temel yapı taşı. Eğer çiftlerin birbirine karşı olan güvenleri sarsılırsa, zaman içinde ilişkilerinde çatırdamalar da başlar. Evlilik gibi kutsal bağlılıklarda aldatma gibi ciddi olaylar yaşandığında aradaki güven sekteye uğrar ve ilişki de bundan nasibini alır. Her ne kadar kaybedilen güveni geri kazanmak çok zor olsa bile imkansız değil. Tam bu…
Devamı

Sanal Hastalık – FoMO Nedir?

Bir psikolojik rahatsızlık olan FoMO’ nun oluşumundaki en büyük etken şüphesiz sosyal medya kullanıcısı olmaktır. Bu hastalık bir şeyleri kaçırma korkusu yaşamayı anlatır.

Hastalık Hastalığı (Hipokandriyazis) Nedir?

Hastalık Hastalığı Nedir? Hastalık hastalığı bir tür takıntı hastalığıdır. Tıptaki adı “hipokandriyazis” dir. Bu hastalığa sahip olan bireyler herhangi bir fiziksel hastalığı olmadığı halde hasta olduğu konusunda diretir. Doktorlara başvururlar. Doktorlar herhangi bir bedensel hastalıklarının olmadığını söyler. Fakat hastalar buna inanmazlar ve doktor doktor gezerler. Ciddi bir hastalıkları olduğunu düşünürler çünkü. Hastalar hastalıklarının olduğunu veya…
Devamı

Kendimi Nasıl Affederim ve Hayattan Keyif Almaya Başlarım?

Kendini affetme, kişinin yaptığı hatalar ve seçimler sonucu büyük bedeller ödemek zorunda kaldığı bir durum için kendisi ile barışması ile ilgilidir. Genellikle işleri nasıl bu kadar batırmayı becerip de böyle bir duruma düştüğümüzü merak ederiz. Yapılan şeyleri her zaman telafi etmek mümkün olmayabilir. Yaptığımız şeyler de her zaman bizi tanımlamayabilir veya bize yakışmayabilir. Aynı şekilde…
Devamı

Depresyon Nedir – Depresyonun Gizli Belirtileri Nelerdir?

Depresyon Nedir? Depresyon nasıl düşündüğümüzü, nasıl hissettiğimizi ve nasıl davrandığımızı etkileyen, yeterince yaygın olan ve tedavisi gerekli olan ciddi bir tıbbi hastalıktır. Kişiyi hiç bir şeyden zevk almamaya iten, sürekli üzüntülü olmaya sevk eden bir sorundur. Bu kişiler iş ve ev hayatlarında artık bazı işlerini göremez durumdalardır. Depresyonun bazı duygusal ve fiziksel belirtileri vardır. Bu belirtileri kendilerinde…
Devamı