Devlet Hastanesi Online Randevu Alma
Sayfamızdan Türkiye’nin her yerindeki Devlet Hastanesi’nden Randevu Alabilirsiniz. Devlet Hastanesi Randevu almak için aşağıdan İlinizi seçerek Devlet Hastanesi Randevu alma işlemine başlayabilirsiniz.
Adana
GOOGLE REKLAMLARI
[reklam2]
Devlet hastanesine günümüzde işiniz düştüyse endişelenmeyin. Çünkü devlet hastanelerinde sağlık kontrolü yaptırmak eskisi kadar zor değil. Devlet vatandaşına farklı alternatifler sunmaktadır. Vatandaşlar kendilerine uygun gördükleri yöntem aracılığıyla kolaylıkla doktor randevularını oturdukları yerden alabilmektedirler. Ama tabii önce bunları nasıl kullacaklarını bilmeleri gerekmektedir. Kulaktan dolma bilgilerle hareket ettiklerinden hem kendileri hem sağlık çalışanlarını zor durumda bırakmaktadırlar. Hal böyle olunca yenilikler halka arz ediliyor fakat eğitimleri verilmiyor neticesi de önümüze böyle kötü aksaklıklarla çıkmaktadır.
Bizim bu konuyu kaleme almamızdaki amacımız da kamuoyundaki bu eksikliğin giderilmesi için olmuştur.
Devlet hastanelerinden tek tip değil üç ayrı yöntemle tercihinize göre randevu alabilirsiniz. Hangi yöntem size daha uygunsa bunu kullanmanız randevu almanızı kolaylaştırması açısından en büyük göstergedir. Devlet hastanelerinin sağlık hizmetlerinden yararlanmanızı sağlayacak ilk adım olarak nitelendirebildiğimiz randevu almak şekilleri şunlardır.
MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) ile Randevu Almak
Bu sistemi kullanmak için kişinin az çok bilgisayar ve internet kullanma yeteneğinin olması gerekmektedir. Orta yaş üstü nesil için zor bir yöntem olan MHRS, genç neslin hastane randevu işlemini oldukça kolay hale getirdiği de yadsınmaz bir gerçektir. MHRS’den nasıl randevu alınır şimdi sizlerle adım adım paylaşalım.
- Öncelikle elektronik olan bu sistemi kullanmak için internet bağlantınız olmalı.
- Sonrasında Yukarıdan Randevu Alacağınız Hastanenin Bulunduğu İli seçiniz.
- Açılan Sayfadan Randevu Alacağınız Hastanenin Bulunduğu İlçeyi seçiniz.
- Seçiminizin ardından açılan sayfadan Randevu Alacağınız Hastaneyi seçiniz.
- Açılan sayfada bulunan ve “HASTANE RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYIN” yazısına tıklayın.
- Sistemden ilk kez yararlanacaksanız ekrandaki “yeni üye” butonuna basıp açılan ekrandaki boş alanlara gerekli kişisel bilgilerinizi giriniz. Unutmayınız ki bazı kutucukların üzerindeki “*” (yıldız) işaretli alanları doldurmanız zorunludur. Aksi halde ekran sizi çıldırtacak kadar sinir edebilir. Ve sizi MHRS’den soğutabilir.
- Aynı ekranda kendinize bir parola belirlemelisiniz. Ve alttaki “kaydet” butonuna basıp kendinizi artık sisteme kaydedebilirsiniz.
- “Vatandaş Giriş” ekranından TC kimlik numarası yazan alana TC kimlik numaranızı aşağıdaki parola kısmına da önceden belirlediğiniz parolanızı giriniz ve alttaki 5 haneli güvenlik kodunu “sağda ne yazıyor” alanına girip aşağıdaki “giriş” butonuna basınız. Sisteme giriş işlemini altta bulunan “e-Devlet ile Giriş” butonuyla da yapabilirsiniz.
- Tema tercihi ekranı açılacaktır. Bu ekranda tercihinizi yaptıktan sonra artık MHRS’nin içindesiniz.
- Burada açılır menülerden sırasıyla tarih, il, ilçe, klinik, hastane, tercihen gerekiyorsa semt polikliniğinizi, muayene yeri ve sonrasında da hekiminizi seçip “randevu ara” butonuna basınız. Aile hekiminizden de aynı ekrandan randevu alabilirsiniz.
- Aşağıda hekiminizin en erken randevu tarihi görünecektir. Bu alana tıklayın yukarıda sağda doktorunuzun çalışma saatleri görünecektir. Menü olarak görünün günlerden birin seçip farklı renklerdeki boş ve dolu olan saatleri göreceksiniz. Yeşil renkle gösterilmiş boş olan saatin üzerine gelip tıklayın. “Randevu Onay” ekranı gelecek buradan son kontrolünüzü yapın ve aşağıdaki “Randevuyu Kaydet” butonuna basıp işleminizi tamamlıyorsunuz.
- İşlemin bu kadarla bittiğini düşünen fazlaca insan vardır. Buraya kadar randevu alma işleminizin elektronik tarafı bitmiş olup gideceğiniz tarih saatte hastaneye gidip ilgili poliklinik sekreterine kimliğinizi verip “falan doktora falan saatte randevum vardı” açıklamasını yapıp giriş kağıdınızı sekreterlikten alacaksınız. Doktorunuz boşsa hemen girebilirsiniz değilse bir müddet beklemeniz gerebilir. “Randevum var benim niye bekliyorum?” diye yadırgamayınız hastane işleyişleri aşırı yoğunluktan ötürü bu şekilde devam edebilmektedir.
- Bütün bunlara ilave olarak MHRS’den hasta geçmişinizi görüntüleyebilirsiniz. E-nabıza bağlanabilirsiniz. Yine bu sistemden istediğiniz zaman kolaylıkla randevunuzu iptal edebilirsiniz.
ALO 182 ile Randevu Almak
Daha çok orta yaş üstü kişiler için ideal olan devlet hastanelerinden randevu alma şeklidir. Kısa bir telefon görüşmesiyle randevu işinizi kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.
Bu şekilde randevu nasıl alabilirim?
1. MHRS’deki gibi yalnız değilsiniz. ALO 182’nin ucundaki sekreterler size 7/24 hizmet vermek için hazırdırlar. Elinize telefonun alıp 182’yi çeviriniz.
2. Önce sizi bir telesekreter karşılayıp bazı bilgilendirmeler yapacak ve sonrasında sizi randevu almanız için yardımcı olacak sekretere bağlayacak.
3. Gerekli kimlik bilgisi teyitlerinden sonra istediğiniz il, hastane, branş ve doktoru belirtip gün ve saat seçiyorsunuz.
4. Sekreter sistemden kontrollerini sağladıktan sonra uygunsa randevu işleminizi tamamlamaktadır. Uygun değilse size farklı seçenekler sunacaktır. Siz tercihinizi yapıp sekretere bunu bildiriyorsunuz böylelikle randevu işleminiz tamamlanmaktadır.
5. Randevunuza gidemeyeceğiniz bir durum olduğunda yine ALO 182 size yardımcı olmak üzere hazırdır. Tekrar arayıp iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Devlet Hastaneleri Danışmalarından Randevu Almak
Pek bilinmeyen bir yöntemdir. Bu konuda vatandaşa hizmet vermek için hastane içinde sadece bu işi yapan danışmalar bulunmaktadır. Kimliğinizi vererek randevunuzu buralardan da alabilirsiniz. Yapacağınız tek şey danışmadaki personele hangi branştaki hangi doktoru tercih edeceğinizi belirtmenizdir. Hastaların yaptıkları en büyük yanlış eski usul istedikleri zaman hastaneye gidip poliklinik sekreterlerinden randevu almak istemeleridir. Hastaların ısrarlı tutumları sekreterleri zor durumda bırakmaktadır. Devlet hastanelerinde poliklinik sekreterlerinden RANDEVU ALINMAMAKTADIR! Bu davranışların çok olması hasebiyle vatandaşlar kurumdan eli boş çıkmasın diye “randevu hizmeti veren danışmalar” kurulmuştur. ALO 182’den haberim yok, internetten MHRS’den de alamam diyen hastalar kendilerine en yakın hastaneye gidip bir güvenlik görevlisinden bu işle ilgilenen danışma personelini öğrenerek randevu işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Recent search terms:
- devlet hastanesi randevu alma (77)
- randevu alma devlet hastanesi (47)
- e randevu hastane (27)
- Hastane Randevusu (27)
- hastane randevu alma sistemi (22)
- bursa devlet hastanesi online randevu (13)