Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir ?

Share

Aile hekiminizden memnun değil misiniz ? Yada adres değişikliği sebebiyle aile hekiminizi değiştirmek zorunda mısınız ?

Bu durumda yapmanız gereken tek şey tercih ettiğiniz aile hekimine doğrudan başvurarak veya Toplum Sağlığı Merkezine müracaat ederek bu talebinizi iletmek olacaktır.

Tercih ettiğiniz aile hekimine gidip bu talebinizi kendisine ilettiğiniz taktirde kendisi, Aile Hekimi Değiştirme Formunu 3 nüsha olacak şekilde doldurarak gerekli işlemleri başlatmış olacaktır. Bu 3 nüshadan biri Toplum Sağlığı Merkezi‘ne gönderilirken, biri aile hekiminde kalır ve son nüsha ise size verilir.

Toplum Sağlığı Merkezleri, aile hekimlerinden gelen ve her ayın 20’sine kadar kendilerine ulaşan bu formları AHBS (Aile Hekimi Bilgi Sistemi) programına girer ve sonra “hekim değiştirme talep formunu” doldurup, sorumlu hekimin onayı ile en geç aynı ayın 25’inde İl Sağlık Müdürlüğü’ne ulaştırır. Yapılan aile hekimi değişikliği, kaydınızın silindiği eski aile hekiminize, her ayın ilk haftası içinde, ilgili Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yazıyla bildirilir.

Recent search terms:

  • aile hekimi değiştirme (31)
  • aile hekimi değiştirme formu (12)
MHRS Online Randevu

Recent Posts

Bağışıklık Sistemi ve Vitaminler

Bağışıklık Sistemi, vücudumuzun savunma fonksiyonlarını yerine getiren, oldukça spesifik ve karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında gıdalarla…

3 sene ago

Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya nervoza 'ya eşlik eden bozulmuş beden imajı çeşitli araçlarla değerlendirilebilir; bu araçlardan en sık kullanılan Yeme Bozuklukları Envanteri'dir. Anoreksik…

3 sene ago

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri; Bu gruplardan ilki; biyolojik alt yapılıdır ve genlerin kontrolünde içgüdüsel olarak gerçekleşir. Diğer grup ise; sonradan…

3 sene ago

Alzheimer Nedir Belirtileri Nedenleri

Alzheimer' in bilinen kesin bir iyileştirici tedavisi yoktur. Fakat doğru uygulanacak olan bir tedavi süreci ile hastalık büyük ölçüde kontrol…

3 sene ago

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri, pulmoner kökenli heterojen bir grup kanserdir. Akciğer kanserinde temel amaç insanlar risk faktörlerinden (belirli mesleki maruziyetler yanında ilk…

3 sene ago

Crohn Hastalığı

Crohn hastalığının başlama yaşı genellikle 20- 30 yaşları arasındadır. Ancak crohn hastalığı aynı zamanda çocukluk döneminde de görülmektedir.

3 sene ago

This website uses cookies.