Aşılama Sonrası Yapılması Gerekenler

Share

Aşılama Sonrası Yapılması Gerekenler

Aşılama işleminden hemen sonra aşılama yapılan anne adayı ayağa kalkmamalıdır. Yaklaşık olarak 45 dk kadar uzanmalıdır. Aşılama yöntemi uygulaması ağrısız acısız ve anestezi gerektirmeyen bir yöntemdir. Bu nedenle anne adayının hastanede yatmasına gerek yoktur. İşlemden sonraki 45 dakikalık istirahattan sonra evine gidebilir ve normal yaşantısına geri dönebilir. Aşılama işleminin uygulanmasından sonra ağrı hissi genellikle görülmez. Ancak ağrı eşiği düşük olan hastalarda bazen kasıklara doğru yayılabilen bir ağrı görülebilir. İstirahat sürecinde iken bu ağrı geçer.

Aşılama işleminden sonra anne adayı sigara alkol ve uyuşturucu maddelerden kesinlikle uzak durmalıdır. Eğer gebelik meydana gelirse bebeğin gelişimini olumsuz etkileyeceğinden, bu tip haz veren maddelerin kullanımından vazgeçilmelidir.

Aşılamadan sonra cinsel ilişki konusunda doktorun önerisine göre hareket edilmelidir.

Aşılama işleminden sonra gebelik testi yapılıncaya kadar anne adayının ağır kaldırmaktan ve uzanma hareketlerinden ve kondisyon gerektiren ağır egzersizlerden, uzak durması gerekmektedir. Bu gebelik oluşumunu olumsuz etkiler ve eğer gebelik meydana geldiyse düşük riski oluşmasına neden olabilir.

Aşılama işleminden sonra, anne adayı kadın, gebeliğin oluşup oluşmadığını anlayabilmek için, 10 – 15 gün içerisinde, gebelik testi yaptırmalıdır. Eğer gebelik testi pozitif çıktıysa yani gebelik oluşmuşsa doktoruna gitmeli ve ultrason muayenesi olmalıdır. Ve gebelik boyunca düzenli aralıklarla gebelik kontrollerini yaptırmalıdır.

Eğer gebelik testi negatif çıktıysa kadın aşılamadan sonraki 15 gün içinde adet görecektir. Gebelik testi negatif çıkmasına rağmen adet kanaması görülmezse yine hekime durum haber verilmelidir ve gerekirse gebelik testi tekrarlanmalıdır.

MHRS Online Randevu

Recent Posts

Bağışıklık Sistemi ve Vitaminler

Bağışıklık Sistemi, vücudumuzun savunma fonksiyonlarını yerine getiren, oldukça spesifik ve karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında gıdalarla…

3 sene ago

Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya nervoza 'ya eşlik eden bozulmuş beden imajı çeşitli araçlarla değerlendirilebilir; bu araçlardan en sık kullanılan Yeme Bozuklukları Envanteri'dir. Anoreksik…

3 sene ago

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri; Bu gruplardan ilki; biyolojik alt yapılıdır ve genlerin kontrolünde içgüdüsel olarak gerçekleşir. Diğer grup ise; sonradan…

3 sene ago

Alzheimer Nedir Belirtileri Nedenleri

Alzheimer' in bilinen kesin bir iyileştirici tedavisi yoktur. Fakat doğru uygulanacak olan bir tedavi süreci ile hastalık büyük ölçüde kontrol…

3 sene ago

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri, pulmoner kökenli heterojen bir grup kanserdir. Akciğer kanserinde temel amaç insanlar risk faktörlerinden (belirli mesleki maruziyetler yanında ilk…

3 sene ago

Crohn Hastalığı

Crohn hastalığının başlama yaşı genellikle 20- 30 yaşları arasındadır. Ancak crohn hastalığı aynı zamanda çocukluk döneminde de görülmektedir.

3 sene ago

This website uses cookies.