Boy Uzatma Ameliyatı

Share

Boy Uzatma Ameliyatı

Dış görünüşünüz önemli midir sizin için? Arkadaşlarınız arasında boy kompleksine kapıldınız mı hiç? ‘Keşke basketbol oynasaydım!’ diye de hayıflandığınız oldu mu? Neredeyse hayır demek imkânsız.

Artık her şey için geç mi? Yapılacak olan şeyler henüz bitti mi, yoksa tıp dünyası bize bir imkân daha mı veriyor?

Boy uzatma teknikleriyle ilgili doğru bilgilere ulaşmak, bu yolda umutlu olarak ilerlemektir. Yanlış bir bilgi, sizin psikolojinizi darmaduman edebilir,  bu nedenle en güvendiğiniz kaynaklar eşliğinde bilgilerinizi depolamaya bakın. Pilates ile egzersizle kasların gevşemesi, esnemesi ve boyun birkaç santim uzaması değil de daha kalıcı bir çare arıyorsanız ve artık bu sizin için hayati meseleden ibaretse, tıbbi yöntemle boy uzatma ameliyatına bakmamız gerecek.

Boy Uzatma Ameliyatı

Boy Uzatma Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Tıbbi olarak yetersizliği belli olan kişilere (cüce) ya da bu konuyu sorun eden kişilere uygundur. (Kozmetik uzatma) Özellikle 3 ile 6 yaş arasındaki çocuklarda yaşıtlarına oranla boy kısalığı mevcutsa, erken tedavi yöntemleriyle psikolojileri düzen altına alınabilir. Erişkinlerde ise riskli denilen yaş ortalaması 40’tır. 40’lı yaşlardaki kişilere bu konuda hassas davranılmalıdır. Bunun sebebi ise, bu yaşlarda kemik gelişim oranının düşük olmasıdır Ameliyat sonrası yan etkilerin fazla olabileceği bir gerçektir.

40’lı yaş ve sonrası için bir sınır olmaması ama risk olduğunun ve pek önerilmediğinin altını çizmekte yarar olduğunu söyleyebiliriz.

Boy uzatmalarında estetiklik önem kazanıyor. Bu nedenle, özellikle çocukluk çağında, kişinin anatomisini temel alarak plan yapılmakta ve görünümün sağlıklı olması için çaba harcanmaktadır. İç ve dış uzama tekniği olarak da uzama işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Boy Uzatma Ameliyatı ile Ne Kadar Boy Uzar?

Seans halinde yapılan kontroller bulunuyor. Cüce olan insanlarda uzaması amaçlanan boy oranı, bayanlarda 150 cm, erkeklerde 160 cm. dir. Bayanlarda 150 cm, erkeklerde 160 cm ve üzeri normal kabul edilir. Bu boya sahip olup, boyunu uzatmak isteyen kişilerin durumu, tıbbi bir sorundan değil, kozmetik bir istekten kaynaklanıyordur. Her insanın uzama oranı değişir, eklemler, kaslar ve kemik gücü farklılığı söz konusudur.

Uzama, kemik kalitesinin ışığında meydana gelir. Bu nedenle diyebiliriz ki özellikle çocuklarda, 1 mm kadar bir gelişim gün içinde olabilir. Kemik kalitesi düşük ise, bu oran azalır. Bu durumda, 10 günde 1 cm olarak uzama payını düşünebiliriz. Tedavi sırasında kemik enfeksiyonları üzerinde durulur. Hastanın kemik yapısının kalitesi kadar, enfeksiyondan korunması da önem taşımaktadır.

Boy Uzatma Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Ameliyat sonrasında ağrılar dikkat çekiyor. Oldukça dikkat edilmesi gereken bir süreç ile hasta baş başadır. Doktor tarafından verilen egzersizleri yapmazsa, kas zayıflığına kadar gidebilir. Bu durum ise yine kemiği etkileyecek ve yan etkiler başlayacaktır. Spor ve egzersiz bu nedenle önemlidir.

Tedavi Süreci Nasıldır?

Tedaviye başlanıp hasta kontrol altına alındıktan sonra uygun kas çalışmalarına geçilir. Özellikle ilk haftalarda, günlük boy uzama oranının takibi önemlidir. Egzersizle beraber, fizik tedavinin başlaması şarttır. Egzersiz, eklem hareketleri, ağrıları engelleyen bir durumdur. Uzatma oranı arttığında, hastanın kasına iyi bakması gerekir.

MHRS Online Randevu

Recent Posts

Bağışıklık Sistemi ve Vitaminler

Bağışıklık Sistemi, vücudumuzun savunma fonksiyonlarını yerine getiren, oldukça spesifik ve karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında gıdalarla…

3 sene ago

Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya nervoza 'ya eşlik eden bozulmuş beden imajı çeşitli araçlarla değerlendirilebilir; bu araçlardan en sık kullanılan Yeme Bozuklukları Envanteri'dir. Anoreksik…

3 sene ago

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri; Bu gruplardan ilki; biyolojik alt yapılıdır ve genlerin kontrolünde içgüdüsel olarak gerçekleşir. Diğer grup ise; sonradan…

3 sene ago

Alzheimer Nedir Belirtileri Nedenleri

Alzheimer' in bilinen kesin bir iyileştirici tedavisi yoktur. Fakat doğru uygulanacak olan bir tedavi süreci ile hastalık büyük ölçüde kontrol…

3 sene ago

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri, pulmoner kökenli heterojen bir grup kanserdir. Akciğer kanserinde temel amaç insanlar risk faktörlerinden (belirli mesleki maruziyetler yanında ilk…

3 sene ago

Crohn Hastalığı

Crohn hastalığının başlama yaşı genellikle 20- 30 yaşları arasındadır. Ancak crohn hastalığı aynı zamanda çocukluk döneminde de görülmektedir.

3 sene ago

This website uses cookies.