Diyabet Hastalığının ilk Belirtileri

Share

Diyabet Hastalığının ilk Belirtileri

Dünyada yaygın olarak görülen hastalıkların başında gelen diyabet, Türkiye’de de milyonlarca insanda görülüyor. Hızla yaygınlaşması ve belirtilerinin bilinmemesi ya da dikkate alınmaması nedeniyle ileri seviyelere çıkan diyabet hastalığı ülkemizde toplam nüfusun yüzde 5 kadarını etkilemektedir. Diyabetin belirtileri diğer hastalıklarla karıştırıldığı için genellikle fark edilmiyor ancak erken tanı ile tedaviye başlanması hastalar için hayati önem taşıyor.

Diyabet Hastalığının ilk Belirtileri Diyabetin belirtileri diğer hastalıklarla karıştırıldığı için genellikle fark edilmiyor ancak erken tanı ile tedaviye başlanması hastalar için hayati önem taşıyor.

Diyabetin 6 Önemli Belirtisi

  • Ağız Kuruluğu: Diyabetin en önemli belirtilerinden olan ağız kuruluğu çoğu kişi tarafından yaz sıcaklarına ya da fazla hareket etmeye bağlanabiliyor. Sürekli su içmek isteme, gün içerisinde su içilmesine rağmen ağızda oluşan koku gibi belirtiler diyabetin habercisi olabiliyor.
  • Gece İdrara Çıkma: Gün içerisinde idrara çıkma sorunu diyabetin belirtileri arasında bulunuyor ancak geceleri idrara çıkma sıklığı artmaya başladığında diyabetten şüphelenilebiliyor.
  • Bacaklara Kramp Girmesi: Diyabet hastalığı ilerleyen dönemlerde gözlerde ve bacaklarda yaptığı hasarlar nedeniyle daha çok hissediliyor. Ancak yürüyüşler sırasında ve ya günlük hareketler sonrasında bacaklara kramp girmesi de ilk belirtilerden olabiliyor.
  • Uyuklama: Diyabet hastaları genellikle halsiz ve hareketsiz olmaları ile bilinirler. Bunun ilk belirtileri olarak da sebepsiz yere uyuklama en azından gözleri birkaç saniyeliğine kapalı tutma ihtiyacı gösteriliyor.
  • Kaşıntı: Diyabetin deri üzerindeki etkileri de daha ilk zamanlarda kendini kaşıntı şeklinde belli ediyor. Şekerin yükselmesi ile birlikte başlayan kaşıntı kişiler tarafından alerji olarak düşünülebiliyor. Deri üzerinde oluşan yaralarda diyabetin belirtileri arasında yerini alıyor.
  • Zayıflama: Diyabet hastaları genellikle çok iştahlı olabiliyorlar ve yeme ihtiyaçları fazla olabiliyor. Ancak bacak kısımlarında, bileklerde zayıflamanın etkileri görülebiliyor. Zayıfladığını hisseden kişilerin bacaklarına ve el bileklerine bakması gerekiyor.

Bütün bu belirtiler görülüyorsa ve ya bir kaçı varsa kişilerin mutlaka doktora görünmesi gerekiyor. Erken tanı ile diyabet hastalığı kontrol altına alınabiliyor ve vereceği tahribatta önlenmiş oluyor.

MHRS Online Randevu

Recent Posts

Bağışıklık Sistemi ve Vitaminler

Bağışıklık Sistemi, vücudumuzun savunma fonksiyonlarını yerine getiren, oldukça spesifik ve karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında gıdalarla…

3 sene ago

Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya nervoza 'ya eşlik eden bozulmuş beden imajı çeşitli araçlarla değerlendirilebilir; bu araçlardan en sık kullanılan Yeme Bozuklukları Envanteri'dir. Anoreksik…

3 sene ago

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri; Bu gruplardan ilki; biyolojik alt yapılıdır ve genlerin kontrolünde içgüdüsel olarak gerçekleşir. Diğer grup ise; sonradan…

3 sene ago

Alzheimer Nedir Belirtileri Nedenleri

Alzheimer' in bilinen kesin bir iyileştirici tedavisi yoktur. Fakat doğru uygulanacak olan bir tedavi süreci ile hastalık büyük ölçüde kontrol…

3 sene ago

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri, pulmoner kökenli heterojen bir grup kanserdir. Akciğer kanserinde temel amaç insanlar risk faktörlerinden (belirli mesleki maruziyetler yanında ilk…

3 sene ago

Crohn Hastalığı

Crohn hastalığının başlama yaşı genellikle 20- 30 yaşları arasındadır. Ancak crohn hastalığı aynı zamanda çocukluk döneminde de görülmektedir.

3 sene ago

This website uses cookies.