Doğal Saç Ekimi Nasıl Yapılır

Share

Doğal Saç Ekimi Nasıl Yapılır

Doğal Saç ekimini iki dala ayırabiliriz. Doğal Saç ekimi iki teknikle yapılır, biri FUE [Follicular Extraction Tekniği ] diğeri ise FUT [ Follicular Unit Transplantation] dur. İkisi de çok sağlıklı bir yöntem fakat gerçekten güvenir bir adreste doğru ve alanında uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır. Her bireye saç ekimi uygulanmaz bunun için bireye bazı testler yapılmalı ve değerlendirmeye alınmalıdır. Yoksa büyük sorunlar ve hatalar olabilir. Hiçbir şekilde göz ardı edilmemeli ve dikkat edilmelidir. Sağlık açısından çok önemlidir. İki Doğal Saç Ekimi yöntemi açıklayalım;

Follicular Unit Extraction (FUT) Tekniği: Bu teknikle yapılan ekimler de saçın belirli bir kısmı baz alınır.  Vericiyi saha olarak adlandırılan kulakların üst bölgesi ve iki kulağın da arka kısmı gibi yerlerden temiz ve sağlıklı saç kökü örnekleri alınarak içinde bulunun forlikülleri özel bir şekilde yenilenmiş mikro motor aleti ile dairesel şekil de tane tane çıkarılarak saç olmayan bölgeye ekilir. Bu sayede kişinin kendi saçı, saçı olmayan bölgeye doğal bir şekilde eklenir ve doğal bir görünüm elde edilir.

Doğal Saç Ekimi Nasıl Yapılır

Follicular Unit Transplantation (FUE) Tekniği:  Bu teknikle yapılan saç ekimi biraz yorucudur ve zahmet gerektiren bir tekniktir. İki kulağın üstündeki bölge ve iki kulağın arasında kalan kısımdan örnekler alınarak doğrusal kesi işlemi adi verilen bir uygulama yapılarak saç köklerinin bulunduğu kısmı yani doku şeridini çıkararak yapılmaktadır. Daha sonra doğrusal kesi dediğimiz uygulama yapıldıktan sonra bu kısım dikiş atılarak kapatılır. Bu alınan doku sayesinde saçın içindeki bazı maddeler ayrıştırılır ve incelenir. İncelemeyi yapan mikroskop saç köklerini ve greft parçalarını ayılır ve saç ekimi başlar.  Çok uzun süren ama sağlıklı bir diğer yöntemdir, kolay değildir. Çok fazla tercih edilen bir uygulama da değildir.

Follicular Unit Extraction Tekniği ve Follicular Unit Transplantation Tekniği saç köklerinin bireye ait olması ve doğal durduğu için çok ilgi gören bir uygulamadır. Kişinin saç dokusunun içinde bulunan greft parçaları saç olmayan bölgeyi açarak içindeki ince kanallardan yerleştirilir. İki uygulamada da ekim yapılan yerlere lokal anestezi yapılmaktadır.

Saçlar Neden Dökülür?

Saçların dökülmesi, normal dökülme dışında gerçekleşen bir olaydır. Yenilenmesi gereken saçların tamamen dökülmesi sonucu kafa bölgesinin çıplak kalmasıdır. Saç dökülmesi sadece erkekleri değil kadınları da ilgilendiren bir sorundur. Fakat kadınlardaki saç yapısı erkeklerden daha farklıdır. Kadınların saçları sürekli yenilenir fakat erkeklerin saçları sürekli yenilenme göstermediği zaman kellik dediğimiz olay ortaya çıkar. Psikolojik olarak bireyi olumsuz yönde etkileyen bir sorundur. Saç dökülmesinin sebepleri olarak, hormonlar, sürekli kimyasal madde kullanımı, ilaçlar, ısıya maruz kalmalar ve genetik unsurlar gösterilebilir. Yan etkiler olarak da birçok neden sayabiliriz. Uykusuzluk, stres, üzüntü, bazı hastalıklar, duygusal yıpranmalar, beslenme bozukluğu, mevsimler anormallikler ve çevresel etmenler de bunların yanı sıra gelir.

Doğal Saç Ekimi İşlemi Güvenli Midir?

Yapılan operasyon küçük olmasına rağmen gerekli önlemler alınmadığında, doğal saç ekiminin de riskleri bulunmaktadır. Bu da işlemin güvenirliğini sarsabilir. Genellikle ömür boyu herhangi bir rahatsızlığa sebep vermez. Gerekli hijyen ortamı sağlandığında, doğal saç ekimi işlemi güvenlidir.

MHRS Online Randevu

Recent Posts

Bağışıklık Sistemi ve Vitaminler

Bağışıklık Sistemi, vücudumuzun savunma fonksiyonlarını yerine getiren, oldukça spesifik ve karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında gıdalarla…

3 sene ago

Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya nervoza 'ya eşlik eden bozulmuş beden imajı çeşitli araçlarla değerlendirilebilir; bu araçlardan en sık kullanılan Yeme Bozuklukları Envanteri'dir. Anoreksik…

3 sene ago

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri; Bu gruplardan ilki; biyolojik alt yapılıdır ve genlerin kontrolünde içgüdüsel olarak gerçekleşir. Diğer grup ise; sonradan…

3 sene ago

Alzheimer Nedir Belirtileri Nedenleri

Alzheimer' in bilinen kesin bir iyileştirici tedavisi yoktur. Fakat doğru uygulanacak olan bir tedavi süreci ile hastalık büyük ölçüde kontrol…

3 sene ago

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri, pulmoner kökenli heterojen bir grup kanserdir. Akciğer kanserinde temel amaç insanlar risk faktörlerinden (belirli mesleki maruziyetler yanında ilk…

3 sene ago

Crohn Hastalığı

Crohn hastalığının başlama yaşı genellikle 20- 30 yaşları arasındadır. Ancak crohn hastalığı aynı zamanda çocukluk döneminde de görülmektedir.

3 sene ago

This website uses cookies.