Categories: Sağlık Haberleri

Ramazan Ayında Diyet Yapılabilir mi?

Share

Ramazan Ayında Diyet Yapılabilir mi?

Diyetisyen Eriş, Ramazan’da sağlıklı beslenmeyle ilgili önerilerde bulundu.

Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş, Ramazan’da sağlıklı beslenmeyle ilgili önerilerde bulundu. Orucun zayıflama yöntemi olmadığını vurgulayan Eriş, “Ramazan’da zayıflamak isteyen kişiler kesinlikle sahura kalkmalı. Sahurda da ekmek, süt-yoğurt ve et gruplarını tüketmesi tatlı ürünlerinden de uzak durması gerekir. Çünkü bunlar kan şekerinin ani yükselmesini düşürdüğü için kişi sabah kalktığında ciddi şekilde açlık hissinin artacağını hissedecektir. 16.00 ve 17.00’den sonra da uyku hali ve konsantrasyon eksikliğine sebep olacaktır” dedi.

BOŞ MİDEYE AŞIRI SU BİRİKİMİ YAPILMAMALIDIR

Çok yemeyi engellemek adına besin tüketmeden önce kişinin bir bardak su tüketmesini öneren Eriş, ancak boş mideye aşırı su birikimi yapılmaması gerekildiğini, bu yüzden bir bardaktan fazla suyla doldurulmaması gerektiğini söyledi.

Su sonrası bir kase çorba içildiği taktirde yemek yeme isteğinin azalacağını söyleyen Eriş, “30 ya da 40 dakika sonra ana yemeğe başlanmalı ve yavaş yavaş yemek yenilmeli. Ekmek, et, süt yoğurt ve tatlı grubunu kontrollü bir şekilde yersek gün içerisinde almamız gereken enerjiyi dağıtabiliriz. Yemek yedikten sonra da 1 ya da 1,5 saat sonra kahve ve çay içilebilir. Ancak su ve çay gibi çok fazla vitamini ve minareli olmayan sıvılar öncesi su tüketilir ise kişide susama hissi artacak ve sahura kadar susama hissi oluşacaktır” diye konuştu.

“RAMAZAN DİYE DİYETİ BIRAKMAYINIZ”

Diyet programlarına devam eden ancak Ramazan dolayısıyla diyetlerini bırakmak zorunda hisseden kişilere de tavsiyelerde bulunan Eriş, kilo almadan oruç tutmanın mümkün olduğunu belirterek, “Ramazan’da diyet yapan bazı kişilerin, günlük planı değişiyor. Bu sebeple Ramazan’ın ilk 1 haftası metabolik değişikliğe bağlı olarak kişide kilo kaybı olabilir. Bu kilo kaybını devam ettirmek için diyetisyeninin vermiş olduğu programa uyulması gerekir. Yani kilo almadan bu dönemi atlatabilirsiniz. Ramazan diye diyeti bırakmayınız” şeklinde konuştu.

Düzenli ilaç kullanması gereken ve psikolojik sorunları olan bireylerin, yaşlı kişilerin sağlıkları için oruç tutmaması gerektiğini söyleyen Nesrin Eriş, oruç tutmaya şimdiden alışmak için aç kalınmaması gerekildiğini de sözlerine ekledi.

 

MHRS Online Randevu

Recent Posts

Bağışıklık Sistemi ve Vitaminler

Bağışıklık Sistemi, vücudumuzun savunma fonksiyonlarını yerine getiren, oldukça spesifik ve karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında gıdalarla…

3 sene ago

Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya nervoza 'ya eşlik eden bozulmuş beden imajı çeşitli araçlarla değerlendirilebilir; bu araçlardan en sık kullanılan Yeme Bozuklukları Envanteri'dir. Anoreksik…

3 sene ago

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri; Bu gruplardan ilki; biyolojik alt yapılıdır ve genlerin kontrolünde içgüdüsel olarak gerçekleşir. Diğer grup ise; sonradan…

3 sene ago

Alzheimer Nedir Belirtileri Nedenleri

Alzheimer' in bilinen kesin bir iyileştirici tedavisi yoktur. Fakat doğru uygulanacak olan bir tedavi süreci ile hastalık büyük ölçüde kontrol…

3 sene ago

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri, pulmoner kökenli heterojen bir grup kanserdir. Akciğer kanserinde temel amaç insanlar risk faktörlerinden (belirli mesleki maruziyetler yanında ilk…

3 sene ago

Crohn Hastalığı

Crohn hastalığının başlama yaşı genellikle 20- 30 yaşları arasındadır. Ancak crohn hastalığı aynı zamanda çocukluk döneminde de görülmektedir.

3 sene ago

This website uses cookies.