MHRS – Merkezi Hastane Randevu Sistemi Nedir

MHRS – Merkezi Hastane Randevu Sistemi Nedir

Merkezi Hastane Randevu Sistemi Nedir?

Merkezi hastane randevu sistemi (MHRS) vatandaşların hastanelerdeki ilgili bölümlere ulaşmasını kolaylaştıran, kişiye zamandan tasarruf yaptıran ve kişininin daha planlı ve programlı sağlık hizmeti alabilmesi için uygulamaya konmuş bir projedir. MHRS sayesinde hastanelerde oluşan kargaşanın önüne geçilmesi hedeflenerek, hastanın daha iyi hizmet alması ve hekimlerin de daha iyi hizmet sunması sağlanmıştır.

Sistemin tam anlamıyla çalışması ve yaygınlaşması 2010 yılına denk gelmektedir. Bu sisteme hastaneler ve diş sağlığı merkezlerinin yanı sıra aile hekimleri de dahil edilmiştir.

MHRS – Merkezi Hastane Randevu Sistemi Randevu Alma Ücreti

Vatandaşların randevu alabilmek için tercih edebilecekleri iki yöntem vardır. Birincisi ALO 182  hattını aramaktır. Fakat bakanlığın açıkladığı şekilde anlatmak gerekirse, randevu talebi acil kapsamına girmediğinden ücretlidir. Bu ücret sabit hat telefonunu aramanın ücretiyle bir tutulmuştur. Dakikası 7-15 kuruş arasında değişen bir ücretlendirmesi bulunmaktadır. Bir diğer yöntem ise; randevuyu internetten hastanenin kendi sitesi üzerinden ya da sağlık bakanlığının resmi MHRS sitesi üzerinden almaktır. İnternetten alınan randevularda ücretlendirme uygulanmamaktadır.

Merkezi Hastane Randevu Sistemi MHRS Randevu Nasıl Alınır ?

MHRS – Merkezi Hastane Randevu Sistemi Nedir

Kişi ALO 182’yi aradığında karşısına çıkan operatöre seçmek istediği hastane ve doktor bilgilerini verdiğinde, karşısındaki operatör hastanenin seçili doktorunun uygun vakitlerinden birini hasta kişi için etiketliyerek randevesunu verebilir. Bunun için TC kimlik numarası istenecektir. Aynı şekilde TC numarasını bildiğiniz aile fertleri için de randevu talep edebilirsiniz ve her aramada kendiniz ve diğer yakınlarınız için en fazla  4 randevu talebinde bulunabilirsiniz.

İnternet üzerinden yapılacak randevu işlemlerinde eğer kişi hastanenin kendi sitesini kullanıyorsa TC kimlik  numarası ve kişisel bilgileri içeren bir bloğu doldurarak işlemini gerçekleştirebilir. Bazı durumlarda cep telefonu bilgileri de istenerek telefona gönderilen bir aktivasyon kodunun sistemde açılan boş butona girilerek işleme devam edilmesi beklenebilir. Eğer kişi sağlık bakanlığının MHRS sitesini kullanacaksa sisteme kayıt olup bir parola edinmesi gerekir ve her randevu talebi için bu parola hastadan istenir. Parolayı girip hesabı açtıktan sonra vatandaş önce il seçimi yaparak, o ildeki randevu alabileceği tüm hastenelerin listesini görür. Hastane ve doktor seçildikten sonra sırasıyla en son randevu saati de seçilerek işlem tamamlanmış olur.

MHRS – Merkezi Hastane Randevu Sistemi Hakkında Diğer Hususlar

Aynı gün içerisinde  iki farklı muayene kaydı açtırabilirsiniz. Bu kayıtlar için en erken ertesi günün randevusunu alabilirsiniz. Aynı gün ALO 182 hattı tarafından vatandaşlara randevu hizmeti verilmemektedir. Fakat hastanenin kendi sitesi üzerinden randevu saatlerinde bir boşluk yakaladığınızda randevu saatini etiketleyebillir ve gün içinde muayene olabilirsiniz. Ayrıca bazı özel hastanelerin özel telefon numaralarını da kullanarak hastanenin kendi operatörü ile görüşüp bilgi ve randevu ayarlaması yapabilirsiniz.

Almış olduğunuz bir randevuyu iptal etmek hakkınızdır. Bunun için 182 hattının randevu saatinden en az 80 dakika önce aranarak randevu iptali yapılmalıdır. Bu süre zarfında doktorunuzu ya da randevu saatinizi değiştirebilirsiniz. İnternetten yapılan randevu iptal işlem talepleri sistemde kayıtlı olan randevu iptal butonunun kullanılmasıyla gerçekleşir.

Tags: , , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.