Aşılamada Yumurta Kaç mm Olmalı

Share

Aşılamada Yumurta Kaç mm Olmalı ?

Kadınlar da her ay iki adet siklusünün tam ortasında yumurtlama dediğimiz olay gerçekleşir. Buna ovulasyon da denir. Ovulasyon zamanı hamile kalmak isteyen kadınlar için önemli bir tarihtir. Gebe kalmak isteyen çiftler cinsel ilişki zamanlarını ovulasyon takvimine göre düzenlerler. Yumurta hücresi büyüyüp olgunlaştıktan sonra çatlar ve üremek için elverişli hale gelir. Yumurta hücresinin büyüklüğü genellikle 18 – 22 mm çapında olmalıdır. Yumurta hücresi folikül denilen yapının içerisinde büyür. Bu yapının içi sıvı ile doludur. Yumurta hücresinin gelişimi ultrason takibiyle, foliküllerin büyüklüğünün ölçülmesi ile yapılır. Yumurta hücresi ultrasonda görülmez. Görülen yumurta hücresinin içinde bulunduğu foliküllerdir. Aslında yumurta hücresinin çapı dendiğinde kastedilen yumurta hücresinin içerisinde bulunduğu folikül hücrelerinin çaplarıdır. Yumurta büyüdükçe bu foliküllerinde büyüklüğü artar.

Aşılama yönteminde istenilen yumurta büyüklüğü elde edildiğinde, yani folikül hücresi veya hücreleri 18 ile 22 mm çapına ulaştığında yumurta olgunlaşmış kabul edilir ve bebek sahibi olmak isteyen kadına yumurta çatlatma iğnesi adı verilen bir enjeksiyon yapılır. Böylelikle yumurta hücresinin olgunlaşma süreci tamamlanmış olur. bu enjeksiyon ile yumurta yapışık olduğu folikülün duvarından ayrılarak folikül sıvısına geçer. Bu sayede tüplere taşınır. Enjeksiyonun yapılmasından sonraki 36 saat içerisinde bebek sahibi olmak isteyen anne adayına aşılama yöntemi uygulanır. Bunun içinde baba adayından sperm örneği alınır. Sperm laboratuarda belli teknikler ile yıkanır. Kadının rahim ağzı bariyeri inseminasyon kateteri ile geçilir ve spermler rahime bırakılır.

MHRS Online Randevu

Recent Posts

Bağışıklık Sistemi ve Vitaminler

Bağışıklık Sistemi, vücudumuzun savunma fonksiyonlarını yerine getiren, oldukça spesifik ve karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında gıdalarla…

3 sene ago

Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya nervoza 'ya eşlik eden bozulmuş beden imajı çeşitli araçlarla değerlendirilebilir; bu araçlardan en sık kullanılan Yeme Bozuklukları Envanteri'dir. Anoreksik…

3 sene ago

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri; Bu gruplardan ilki; biyolojik alt yapılıdır ve genlerin kontrolünde içgüdüsel olarak gerçekleşir. Diğer grup ise; sonradan…

3 sene ago

Alzheimer Nedir Belirtileri Nedenleri

Alzheimer' in bilinen kesin bir iyileştirici tedavisi yoktur. Fakat doğru uygulanacak olan bir tedavi süreci ile hastalık büyük ölçüde kontrol…

3 sene ago

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri, pulmoner kökenli heterojen bir grup kanserdir. Akciğer kanserinde temel amaç insanlar risk faktörlerinden (belirli mesleki maruziyetler yanında ilk…

3 sene ago

Crohn Hastalığı

Crohn hastalığının başlama yaşı genellikle 20- 30 yaşları arasındadır. Ancak crohn hastalığı aynı zamanda çocukluk döneminde de görülmektedir.

3 sene ago

This website uses cookies.