Aşılamadan Kaç Gün Sonra Gebelik Belli Olur

Share

Aşılamadan Kaç Gün Sonra Gebelik Belli Olur ?

Aşılama yöntemi ile gebelik planlaması yardımcı üreme tekniklerindendir. Bebek sahibi olmak isteyen infertil çiftler için en kolay ve acısız bir yöntem olan bu teknik, maliyet açısından da düşünüldüğünde en ucuz olanıdır. Anne adayının rahmine bir katater vasıtasıyla bırakılan baba adayının spermlerinin, yumurtayı döllemesi esasına dayanan bu teknik, uygulandıktan hemen sonra anne adayı normal yaşamına geri dönebilir.

Uygulamadan sonra bebek sahibi olmak isteyen çiftler için kısa ama onlara oldukça uzun gelen bir süreç başlamaktadır. Aşılama yönteminden sonra sonucu öğrenmek yani gebelik oluşup oluşmadığını anlayabilmek için yaklaşık iki haftalık bir sürenin geçmesi gerekmektedir.

Aşılama yönteminin uygulanmasından sonra 10 – 15 gün içinde anne adayı gebelik testi yaptırarak, hamile olup olmadığını öğrenebilir. Gebelik testi idrar ve kan örneklerinden yapılabilir. Gebelik olup olmadığı, hastanede veya özel kliniklerde BETA HCG denilen ve kan örneğinden bakılan gebelik testi ile daha erken tespit edilebilir. Veya anne adayları eczanelerden alınabilecek hazır gebelik testleri ile de sonucu öğrenebilirler. Hazır gebelik testleri için idrar numunesine ihtiyaç vardır.

Aşılamadan sonraki 10 – 15 gün içinde gebelik testi bakılmadan da gebelik oluşup oluşmadığı tahmin edilebilir. Aşılama yönteminin uygulanmasından sonra, beklenen gebelik oluşmazsa anne adayı 15 gün içerisinde adet görecek ve normal adet siklusuna geri dönecektir. Kadının adet görmesi aşılama işleminin başarısız olduğunu gösterir.

Amcak yine de durum gebelik testi ile netleştirilmelidir. Bazı durumlarda kadın hamile olduğu halde adet görmeye devam edebilir. Buna üzerine adet görme denilir. Ender de olsa görülebilen bu durum nedeni ile gebelik testi muhakkak yaptırılmalıdır. Gebeliğin seyri ve sağlıklı bir gebelik sürdürülebilmesi , ayrıca gebelik boyunca sağlık kontrollerinin yapılması da en az gebe kalabilmek kadar önemli bir konudur.

MHRS Online Randevu

Recent Posts

Bağışıklık Sistemi ve Vitaminler

Bağışıklık Sistemi, vücudumuzun savunma fonksiyonlarını yerine getiren, oldukça spesifik ve karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında gıdalarla…

3 sene ago

Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya nervoza 'ya eşlik eden bozulmuş beden imajı çeşitli araçlarla değerlendirilebilir; bu araçlardan en sık kullanılan Yeme Bozuklukları Envanteri'dir. Anoreksik…

3 sene ago

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri; Bu gruplardan ilki; biyolojik alt yapılıdır ve genlerin kontrolünde içgüdüsel olarak gerçekleşir. Diğer grup ise; sonradan…

3 sene ago

Alzheimer Nedir Belirtileri Nedenleri

Alzheimer' in bilinen kesin bir iyileştirici tedavisi yoktur. Fakat doğru uygulanacak olan bir tedavi süreci ile hastalık büyük ölçüde kontrol…

3 sene ago

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri, pulmoner kökenli heterojen bir grup kanserdir. Akciğer kanserinde temel amaç insanlar risk faktörlerinden (belirli mesleki maruziyetler yanında ilk…

3 sene ago

Crohn Hastalığı

Crohn hastalığının başlama yaşı genellikle 20- 30 yaşları arasındadır. Ancak crohn hastalığı aynı zamanda çocukluk döneminde de görülmektedir.

3 sene ago

This website uses cookies.