Categories: Sağlık HaberleriSol

Sertleşme Sorunu için Bir Test

Share

Sertleşme Sorunu için Bir Test

Sertleşme problemi gerçi erkeklerin karşı karşıya kaldığı bir problem. Ancak bu durumun ortaya çıkarılmasında kadınlara çok iş düşüyor. Bu konuda 14 ülkeyi içine alan 14 binden fazla kadın üzerinde yapılmış Amerika kaynaklı bir araştırmanın sonuçları çok ilginç. Daha ilk tespitler göstermiş ki kadınlar, sertleşme sorunu’nun tanımı üzerinde farklı değerlendirmelere sahip. Bu kadınların yaklaşık yüzde 25’i sertleşme problemlerini, tam bir sertleşme yokluğu olarak algılıyorlar. Ve daha önemlisi, sertleşme sorunu ile erken boşalma problemini birbirlerine karıştırıyorlar. Erken boşalmayı bir çeşit sertleşme sorunu olarak görenlerin oranı Güney Afrika’da yüzde 42, Suudi Arabistan’da yüzde 35 ve Türkiye’de yüzde 33.
Sonuç olarak dünyadaki kadınların yaklaşık yüzde 59’u sertleşme sorununun ne anlama geldiğini bilmiyor. Ya da kulaktan dolma eksik bilgilere sahipler. Bu çalışmaya katılan kadınların yüzde 32’si sertleşme problemi olarak ereksiyonu sürdürmekte zorlanmayı anlıyorlar. Yüzde 30’u ise yeterli sertlikte bir ereksiyon sağlamada zorluk çekmeyi anlıyorlar. Yüzde 22’si de bilmediğini söylüyor.
Bu çalışmanın sonuçlarından yola çıkılarak erkeklerde sertleşme sorunu’nu ortaya çıkarmak amacıyla anketler hazırlanmış. Bu anketlerde kadınlar eşlerini test edebilecek ve bir sorun olup olmadığını ölçebilecekler. Çünkü kadınlar, erkeklerdeki sertleşme sorunu’nun tedavi edilmesinde önemli bir rol oynuyorlar.
Aşağıda kadınların, eşlerinde bir sertleşme problemi olup olmadığını anlamalarına yönelik basit bir test çalışması var. Test cevaplanırken geçen altı aya bakılarak cevap verilmelidir. Bu arada seçeneklerden sadece bir tanesi işaretlenmelidir. Ve testten beklenen sonucun alınabilmesi için sorular iyi anlaşılmalı ve cevaplar dürüst bir şekilde verilmelidir.

1. Eşinizin sertleşmesi ne sıklıkta cinsel birleşme için yeterli olmaktadır? Yani sertleşme problemi ne sıklıkta yaşanıyor?
Neredeyse hiçbir zaman (1), Birkaç kez (2), Bazen (3), Genellikle (4), Hemen hemen her zaman (5)

2. Cinsel birleşme sırasında eşinizin sertliğini koruyabilme durumu ne sıklıktadır? Yani sertleşme sağlanması ama devam ettirilememesi durumu ne sıklıkta yaşanıyor?
Neredeyse hiçbir zaman (1), Birkaç kez (2), Bazen (3), Genellikle (4), Hemen hemen her zaman (5)

3. Cinsel birleşme sırasında eşinizin seksin sonuna kadar sertliğini koruyabilmesi ne kadar zordur? Yani sertleşme durumu ilişkinin sonuna kadar korunabiliyor mu?
Son derece zor (1), Çok zor (2), Zor (3), Biraz zor (4), Zor değil (5)

4. Eşinizin sertleşme ve ve bunu devam ettirme güvenini nasıl puanlarsınız? Yani özellikle eşiniz sertleşme konusunda bir kuşku yaşıyor mu, kendine güvensizlik duyuyor mu?
Çok düşük (1), Düşük (2), Orta (3), Yüksek (4), Çok yüksek (5)

5. Eşiniz cinsel birleşme performansından dolayı ne sıklıkta üzgün ya da sıkıntılıdır? Yani eşiniz cinsel ilişki sonrasında, sertleşme problemleri yüzünden yaşadığı başarısızlık konusunda ne sıklıkta üzgün olduğunu söylüyor ya da sıkıntı duyuyor?
Neredeyse hiçbir zaman (5), Birkaç kez (4), Bazen (3), Genellikle (2) Hemen hemen her zaman (1)

6. Cinsel birleşmeniz eşiniz için ne sıklıkta tatmin edicidir? Yani eşinizi yaşadığı cinsel ilişki sonrasında her zaman mutlu musur?
Neredeyse hiçbir zaman (1), Birkaç kez (2), Bazen (3), Genellikle (4), Hemen hemen her zaman (5)

Şimdi her soruya verilen cevapların yanındaki puanları toplayın. Eğer toplam puan 25 ve daha yüksek ise bir sorun yok demektir. Ancak toplam puan 24 ve altında kalırsa o zaman eşinizde bir sertleşme problemi var demektir. Bu durumda mutlaka bir doktora görünmekte ve gerekiyorsa tedavi yoluna gitmekte yarar var.

Erkeklerde Sertleşme Sorunu Testine dair soru ve düşüncelerinizi aşağıdaki YORUM bölümünden site yazarlarımıza iletebilirsiniz.

MHRS Online Randevu

View Comments

  • üroloji doktoruna mı gideceğiz dahiliyeci şeker hastası olduğum için olabilir dedi ama son bir senedir berbat durumdayım...ve bu olayı bayan doktorlara da anlatmak zor...erkelerde dalga geçer gibi dinliyor ...sizce bu işle ilgilenen devlet hastanesi doktoru tavsiye edermisiniz teşekkürler

Recent Posts

Bağışıklık Sistemi ve Vitaminler

Bağışıklık Sistemi, vücudumuzun savunma fonksiyonlarını yerine getiren, oldukça spesifik ve karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında gıdalarla…

3 sene ago

Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya nervoza 'ya eşlik eden bozulmuş beden imajı çeşitli araçlarla değerlendirilebilir; bu araçlardan en sık kullanılan Yeme Bozuklukları Envanteri'dir. Anoreksik…

3 sene ago

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri; Bu gruplardan ilki; biyolojik alt yapılıdır ve genlerin kontrolünde içgüdüsel olarak gerçekleşir. Diğer grup ise; sonradan…

3 sene ago

Alzheimer Nedir Belirtileri Nedenleri

Alzheimer' in bilinen kesin bir iyileştirici tedavisi yoktur. Fakat doğru uygulanacak olan bir tedavi süreci ile hastalık büyük ölçüde kontrol…

3 sene ago

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri, pulmoner kökenli heterojen bir grup kanserdir. Akciğer kanserinde temel amaç insanlar risk faktörlerinden (belirli mesleki maruziyetler yanında ilk…

3 sene ago

Crohn Hastalığı

Crohn hastalığının başlama yaşı genellikle 20- 30 yaşları arasındadır. Ancak crohn hastalığı aynı zamanda çocukluk döneminde de görülmektedir.

3 sene ago

This website uses cookies.