Categories: Sağlık HaberleriSol

Diş Eti Hastalıklarının Sebepleri

Share

Diş Eti Hastalıklarının Sebepleri

Diş Eti Hastalıkları ve Diş Eti Hastalıklarının Sebepleri

Ağız içinde biriken bakteri plağı adını verdiğimiz yumuşak ve diş taşı adını verdiğimiz sert eklentiler diş eti hastalıklarının temel nedenidir. Eğer bu eklentiler ağız içinden iyi uzaklaştırılmaz ise yani doğru fırçalama yapılmaz, temizliğine dikkat edilmez ise diş eti hastalığı gelişebilir. Sağlıklı bir diş etini nasıl anlarız? Sağlıklı bir diş eti pembe renklidir. Sıkı bir şekilde diş yüzeyine yapışmıştır herşeyden önemlisi kanama olmaz. Ancak diş eti sağlığını kaybeder ve hastalanırsa diş etleri kanamaya başlar. Diş etinde şişlik, kızarıklık gibi başka ilave bulgularda ortaya çıkar. Bu dönemlerde dişler iyi temizlenmez ise dişler sallanmaya kadar gider ve o dişler kaybedilir. Bir diş eti hastalığı tedavi edilmez ise ağrı ve sızı yapmadan o dişin çekimine kadar götürebilir. Daha ciddisi cerrahi operasyonlara bile gerek duyulabilir.

Peki diş eti hastalıkları ne zaman başlar? Dişlerdeki fırçalama eksiklikleri diş etlerinde hastalıklara neden olabilir. Gençlerimiz de ergenlik dönemi dediğimiz dönemde diş eti hastalıklarının oluşması çok daha fazladır. Bu sebepten dolayı ergenlik döneminde gençlerimizin dişleri ağrımasa bile bir diş doktoruna görünmeleri gerekmektedir. Diş eti rahatsızlığı geçiren bir hasta tekrar diş eti rahatsızlığı geçirebilir. Diş eti tedavisi çok nankör dediğimiz bir tedavidir. Ne kadar tedavi edilirse edilsin bakım yapılmaz ve sürdürülmez ise tekrar edebilir. Diş eti hastalıklarının en önemli belirtilerinden biriside ağız kokusudur. Bireylerde sabah görülen ağız kokusu normaldir bu bir diş eti hastalığı değildir. Ancak eşi, arkadaşları tarafından ağız kokusu hakkında geri dönüş alıyorsa muhakkak bir diş hekimine başvurması gerekir. Çünkü ağız kokusu bireye hem sosyal hayatta hemde iş hayatında ciddi sıkıntılara sebep olur. Tedaviside oldukça kolay ve masrafsızdır. Genellikle ağız kokusunu kendi kendimize tespit edebiliriz. Dilimizle avcumuzu yaladıktan sonra koklayarak ağız kokumuz varmı yokmu anlayabiliriz.

Her ağız kokusunun sebebi diş veya diş eti ile alakalı enfeksiyonlar olmayabilir. Bu durumda mide, sinüsler ve benzeri kontroller yaptırmak gereklidir. Tedavi sonrası insanların kendine özgüvenlerini arttırdıklarını gözleyen uzmanlar dişçi korkusunun yenilmesi gerektiğini sağlıklı dişler ve sağlıklı gülüşler için ağız bakımının çok önemli olduğunu belirtirler.

MHRS Online Randevu

Recent Posts

Bağışıklık Sistemi ve Vitaminler

Bağışıklık Sistemi, vücudumuzun savunma fonksiyonlarını yerine getiren, oldukça spesifik ve karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında gıdalarla…

3 sene ago

Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya nervoza 'ya eşlik eden bozulmuş beden imajı çeşitli araçlarla değerlendirilebilir; bu araçlardan en sık kullanılan Yeme Bozuklukları Envanteri'dir. Anoreksik…

3 sene ago

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri; Bu gruplardan ilki; biyolojik alt yapılıdır ve genlerin kontrolünde içgüdüsel olarak gerçekleşir. Diğer grup ise; sonradan…

3 sene ago

Alzheimer Nedir Belirtileri Nedenleri

Alzheimer' in bilinen kesin bir iyileştirici tedavisi yoktur. Fakat doğru uygulanacak olan bir tedavi süreci ile hastalık büyük ölçüde kontrol…

3 sene ago

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri, pulmoner kökenli heterojen bir grup kanserdir. Akciğer kanserinde temel amaç insanlar risk faktörlerinden (belirli mesleki maruziyetler yanında ilk…

3 sene ago

Crohn Hastalığı

Crohn hastalığının başlama yaşı genellikle 20- 30 yaşları arasındadır. Ancak crohn hastalığı aynı zamanda çocukluk döneminde de görülmektedir.

3 sene ago

This website uses cookies.