Categories: Sağlık HaberleriSol

Neden Özel Hastaneleri Tercih Ediyoruz

Share

Neden Özel Hastaneleri Tercih Ediyoruz

Öncelikle devlet hastanlerimizde sorun olduğu için bu makale yazılmamıştır. Amacım tercihlerimizde zorlandığımız ufak ayrıntıları size iletmek için bu konuyu açmış bulunmaktayım.

Neden Özel Hastaneleri Tercih Ediyoruz

Devlet hastanelerimizin yeni yapılanlarının çoğu son teknoloji ile donatılmakta olup sağlık sektöründe oldukça iyi bir yerde olmasına rağmen insanların çoğunda tercih olarak ikinci safhada yer almaktadır. Nedenine geldiğimizde ise altında bir çok sebep yatmaktadır.

Bunlardan başlıcası yoğunluktan kaynaklı bunalmadır. Örneğin Kadın doğum bölümleri oldukça yoğun olup birinin çıkmadan ikinci bayanın muayene edildiği yerlere dönmüş sıranın artık neredeyse izdihama dönüştüğü yerler olmasıdır. Keşke herkese zaman bazında yeterli zaman ayrılabilse o zaman hem orada çalışan hemşire ve doktor için bunalım olayı biter hem de hastalar arasında koridorlardaki sıra sürtüşmesi sona ererdi. Kısacası Hastaneye girdiğimizde ilk kırgınlığımız sıralardaki birbirimize olan saygısızlığımızdır.

Gelelim bir diğer konuya, hadi sıra işini bekledik içeriye girdik. Bu sefer dışarıdaki gerginlikten doğan stresin içeri yansımasıyla hemşirenin bunalmış hali bizi ikinci şoka sokuyor. Keşke özel… hastanesine gitseydik demeye başlıyoruz. Tam bu sırada muayene sırası size geldi mi?  oh bitecek artık diyorsunuz. Ama doktorun hızlı acele bakışı yoğunluğu azaltma çalışması ile beklediğiniz sorulara bile yanıt alamadan bitiriliyor muayeneniz. İşte o zaman başlıyorsunuz artık bir daha ben bu hastaneye gelirsem diye…..

İşte birinci konu olarak kısa özet şu devlet hastanelerinde bakılacak hasta sayısından çok hastanın muayene sırasına alınmasıdır sanırım.

Gelelim çalışan bazı doktorların hastalarına olan tavırlarına. Yaşamış olduğıum cildiye bölümündeki bir anım: ellerimde bulunan egzamalardan dolayı ….. devlet hastanesine muayeneye gittim. Doktorun odasına girdim. Neyin var sorusuna egzamalarım olduğunu, çalışırken sıkıntı yaşadığımı ilettim. Doktor; bırakın muayene etmeyi oturdduğu koltuktan göz ucuyla bakarak hemen reçeteyi yazıp elime tutuşturdu. İşte ilgisizliği önde giden doktora cevabım şu oldu. İnsan bir tahlil ister bir şeye alarjim vs. var mı diye? Ama ne gerek nasılsa maaşım yatıyor. 2-3 firmayla anlaşılmış krem vs vermek size daha kolay geliyor dedikten sonra odadan ayrıldım. Sonuç olarak güzel bir hastanede görülen muamele gerçekten içler acısı bu sadece bir bölüm için değil çoğu bölümler için aynısıdır.

Hastanelerdeki sıkıntılar, içinde yaşayanların vudrumduymazlığı ve işine olan saygısızlığından da kaynaklanmaktadır. Özel hastanelerin çoğunda tercih sebeplerinden biri de budur. Aslında çoğunun alet edevat bakımından devlet hastanelerinden geri planda olmasına rağmen insana verilen hizmet değeri bir tık önde olmasından dolayı tercih sebebidir. Keşke devlet hastanesi çalışanları karşılarındaki insanlara insan gibi davranabilse….

MHRS Online Randevu

Recent Posts

Bağışıklık Sistemi ve Vitaminler

Bağışıklık Sistemi, vücudumuzun savunma fonksiyonlarını yerine getiren, oldukça spesifik ve karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında gıdalarla…

3 sene ago

Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya nervoza 'ya eşlik eden bozulmuş beden imajı çeşitli araçlarla değerlendirilebilir; bu araçlardan en sık kullanılan Yeme Bozuklukları Envanteri'dir. Anoreksik…

3 sene ago

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri

Hayvan Davranışlarının Psikolojik Temelleri; Bu gruplardan ilki; biyolojik alt yapılıdır ve genlerin kontrolünde içgüdüsel olarak gerçekleşir. Diğer grup ise; sonradan…

3 sene ago

Alzheimer Nedir Belirtileri Nedenleri

Alzheimer' in bilinen kesin bir iyileştirici tedavisi yoktur. Fakat doğru uygulanacak olan bir tedavi süreci ile hastalık büyük ölçüde kontrol…

3 sene ago

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri, pulmoner kökenli heterojen bir grup kanserdir. Akciğer kanserinde temel amaç insanlar risk faktörlerinden (belirli mesleki maruziyetler yanında ilk…

3 sene ago

Crohn Hastalığı

Crohn hastalığının başlama yaşı genellikle 20- 30 yaşları arasındadır. Ancak crohn hastalığı aynı zamanda çocukluk döneminde de görülmektedir.

3 sene ago

This website uses cookies.