182 Randevu Hattı ve Adım Adım Randevu Almak

182 Randevu Hattı ve Adım Adım Randevu Almak

Ülkemizde hızlıca gelişen ve değişen sektörlerin başında sağlık sektörü gelmektedir. Hastanelerin işleyiş stratejilerinden tutun ilaç alımına kadar bir çok aşamada yeni uygulamalar yürürlüğe girmektedir. Yapılan değişiklikler Sağlık Bakanlığı bünyesinde bütün ülke çapında olduğundan yediden yetmiş yediye her yaş grubunu etkilemektedir. Bu yazıyı yazmaktaki amacımız tamamen bu konuda halkımızı daha bilinçli yapmaktır. Çünkü hala hastanelerden “nasıl randevu alınır” bilmeyen oldukça fazla insan bulunmaktadır. Hatta 182 randevu hattı‘nın varlığından haberi olmayanlar dahi vardır. Durum böyle olunca halkımız sağlık hizmetinden nasıl, ne kadar istifade edebilir varın siz düşünün.
Artık hastane randevu alma eskiye nazaran meşakkatli değil. Devlet vatandaşı için bir çok kolaylık sunmaktadır. Bunlardan biri  internet ve bilgisayar kullanım bilgisi gerektiren MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) ve bu sistemin alternatifi olarak evinizden randevu alabileceğiniz Alo 182 randevu hattı milletin hizmetine sunulmuştur.
182 randevu hattı 7/24 hizmet vermektedir. Sağlık sektöründe “hasta doktoru bekler” anlayışını tarihe karıştırıp “doktor hastayı bekler” anlayışını getirmiştir. Bir başka büyük avantajı randevuyla ilgili her aşama hasta iradesindedir. Yani “alınacak hizmetin koşullarını seçme özgürlüğü” vardır. Hastanın kimlik bilgilerini verecek başka biri de 182’yi arayıp randevu alabilir. Alo randevu 182 standart konuşma ücretine tabidir.

182 Randevu Hattı’ndan Adım Adım Nasıl Randevu Alınır?

1. Önce sizi bir telesekreter karşılayacak. “Sağlık Bakanlığı Hekim Randevu Merkezine Hoşgeldiniz!” diyerek gayet kibar bir şekilde konuşarak yapılan görüşmelerin kayıt altına alındığı hatırlatmasını yapıp internetten ve akıllı mobil cihazlarınızdan da randevu alabileceğiniz vurgusunu yapıp aile hekiminiz için de randevu alabileceğinizi belirtecektir. Sonrasında hastane bilgi yönetim sistemlerindeki en yeni ve pek de bilinmeyen “kişisel sağlık kayıtlarınıza ulaşabileceğiniz e-nabız hakkında ayrıntılı bilgi almanız için 2’ye basınız” deyip sonrasında da “randevu almak için lütfen bekleyiniz” diyerek sizin için müsait bir sekretere bağlamaktadır.
2. Telefona çıkan beyefendi ya da hanımefendi ismini sizinle paylaştıktan sonra oldukça kibar bir şekilde muhatap olup sizden bazı kişisel bilgiler isteyecektir. Başka biri için hastane randevu‘su alıyorsanız yakınlık derecenizi sorup aşağıdaki bilgileri isteyecektir.
3. Hastanın TC kimlik numarası,
4. Hastanın isim ve soyismini teyit ettikten sonra,
5. Size hangi il,
6. Hangi hastane,
7. Hangi bölüm sorularını yöneltecektir.
8. Tercih ettiğiniz herhangi bir doktor var mı? diye soracak şayet varsa bunu belirteceksiniz.
9. Sistemden kontrolünü sağlayan sekreter size bir tarih ve saat verecektir. Siz, size uygun olanı belirtip randevunuzu tamamlayacaksınız. Fakat doktorunuz kolay kolay ulaşılamayan biriyse randevunuzu o an için alamayabilirsiniz. Doktorun randevu defteri kapalıysa sekreter size maalesef hiçbir şekilde yardımcı olamamaktadır. Böyle bir durumda doktorun randevularını öğrenmek için zaman zaman 182’yi aramalı ya da MHRS’den takip etmelisiniz. Fakat randevu defteri açıksa (sistem doktorun 15 günlük randevusunu görüntüleyebilmektedir) size “şu tarihten itibaren arayın” diyebilirler. Bu durumda da kesinlikle verdikleri tarihi kayıt edin ve söylenen tarih geldiğinde gece 00:00’dan itibaren tekrar arayın. Bunu ihmal etmeyin aksi halde doktorunuzu tekrar kaçırırsınız.
10. Şayet aldığınız randevuya gidemeyecekseniz, randevu saatinden 1 saat öncesine kadar yine Alo 182’yi arayıp randevu iptalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunu yapmazsanız gitmediğiniz randevunuz otomatik olarak sistemden düşecektir.
11. İşte bu kadar! Sizin için açıklayıcı olduysa ne mutlu bana!
Geçmiş olsun!

Tags: , , , , ,

Bir cevap

  1. […] Alo 182 ile Psikiyatri Polikliniğinden Randevu Almak için Telefon kullanan her hasta ev, iş telefonu veya cep telefonundan 182 yi tuşlayarak Sağlık Bakanlığı MHRS çağrı merkezine ulaşabilir. Asistan operatöre kimlik bilgilerini doğrulattıktan sonra yaşadığı il, randevu almak istediği hastaneyi belirtir. Daha sonra bu hastane de yer alan psikiyatri bölümünden istediği gün için randevu talep eder. Operatör psikiyatri polikliniğinde yer alan doktorlardan tercih etmek istediğiniz var mı sorusunu yöneltecektir. Tanıdığınız doktor ismini verebilir veya içlerinden birini seçebilirsiniz. Gitmek istediğiniz saat dilimini de belirttikten sonra randevu alma işlemleriniz tamamlanmış demektir. […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.