Aşılama Tedavisi Fiyatları Ne Kadardır

Aşılama Tedavisi Fiyatları

Aşılama tedavisi pek çok kısırlık yani infertilite durumlarında, özellikle de nedeni belli olmayan ve açıklanamayan infertilitelerde, ilk tercih edilen, gebelik oluşumuna yardımcı olması amacıyla yapılan bir uygulamadır. Aşılama tedavisinde başarı oranı istatistiklere bakıldığında, % 15 – % 18 civarındadır. Aşılama yöntemi genel olarak 4 defa denenebilir. Dört uygulama sonucunda başarı elde edilememiş ve gebelik oluşmamışsa, aşılama tedavisi yerine, tüp bebek yöntemi ile gebe kalma yöntemi düşünülmelidir.

Aşılama tedavisi fiyat olarak da nispeten tüp bebeğe oranla daha ekonomiktir. Ayrıca uygulaması kolay, ağrısız ve acısız bir yöntemdir.

Aşılama tedavisi fiyatları, başvurulan kliniğe göre farklılıklar gösterebilmektedir. Ancak aşılama tedavisi yaptırmayı planlayan çiftlerin, kliniklerin fiyatlarından önce, alanlarında ne kadar başarılı olduklarını araştırmaları çok daha önemlidir. Aşılama tedavisi yapan kliniklerin laboratuarlarının şartları, buralarda çalışan hekimlerin uzmanlıkları ve tecrübeleri, kliniklerin hijyenik özellikleri, gebelik konusundaki başarı oranları iyice incelenmeli ve daha sonra fiyat araştırması yapılmalıdır.

Aşılama tedavisi fiyatları , Türkiye’de ki merkezlerde genel olarak 500 TL ile 1500 TL arasında bir rakamdır. Kliniklerin fiyat politikalarına göre, genel olarak ilk aşılama tedavisi daha fazla ücretliyken, ikinci, üçüncü ve dördüncü başvurularda fiyat düşmektedir.

Aşılama tedavisinde, yumurta oluşumunu ve yumurta sayısını arttıran, yumurta gelişimini sağlayan ve yumurtanın çatlatılması için kullanılan ilaçların fiyatı da ortalama 800 TL. civarında tutmaktadır.

Yani aşılama tedavisi maksimum olarak 2500 TL. civarında bir rakama mal olmaktadır. Tüp bebek tedavisi ise hemen hemen aşılama tedavisinin iki katıdır. Tüp bebek yöntemine göre daha ekonomik ve daha kolay bir süreç olan aşılama tedavisi, gerekli koşulları sağlayabilen infertil çiftler üzerinde denenebilecek ilk infertilite (kısırlık) tedavisidir.

Aşılama tedavisi için klinik seçimi konusunda hassasiyet göstermek ve çok iyi araştırma yapmak gerektiği de unutulmamalıdır.

Tags:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.