Pek Bilinmeyen Garip Hastalıklar

Pek Bilinmeyen Garip Hastalıklar

Bazı insanlar için hastalık hastası benzetmesi yapılır. Çünkü ne olsa kendine bir şey oldu diyerek sanki bir doktormuş gibi yorumlarda bulunmaya başlar. Tansiyonum çıktı, başım ağrıyor beyin tümörü mü var! Bacaklarımda ağrılar var romatizma mı oldum! Kolum çok uyuşuyor felç mi olacağım! Kalbim ağrıdı kalp krizi mi geçireceğim!.. v.s. bir çok kuruntu yapılır.

Ama bugün sizlerle paylaşacağımız hastalıkları eminim ne yukarıda bahsettiğim hastalık hastası bireylerden duydunuz ne de sizler biliyorsunuz.

İste dünyada rastlanan en garip hastalıklardan bazıları…

Yürüyen ceset sendromu

Genellikle bu hastalığa yakalanan insanlar öldüklerini düşünürler. Vücutlarından bir parçanın yok olduğunu veya ruhlarını kaybettiklerini zannedeler. Şizofren hastalarında daha çok rastlanan bu hastalık, kotard sendromu olarak da bilinmektedir.

Kurt adam sendromu

Abys DeJesus’un iki yaşında yüzünde uzun tüyler çıktı. Hekimler çocuğun kurt adam sendromu olarak bilinen rahatsızlığa yakalandığını belirttiler. Bu rahatsızlığın en belirgin özelliği yakalanan bireyin kurt görünümüne bürünmesi olarak da gösteriliyor. Bütün yüzü kıllarla kaplanmaktadır.

Vampir rahatsızlığı

Bu hastalar güneş ışığına aşırı duyarlı olduklarından, gün ışığına küçücük de olsa maruz kalmaları vücutlarında ciddi şekil bozukluklarına yol açabilmektedir. Bu bozulmalar arasında; burnun ya da parmakların düşmesi, yüz derisinde çatlamalar, dudakların aşırı gerginleşmesi ve diş etlerinin çekilmesi sonucunda dişlerin aşırı sivri görünmesi gibi durumlar vardır.

Mavi cilt sendromu

1960 yıllarında Kentucky’nin dağlık kesimlerinde, mavi derili bir ailenin yaşadığı keşfedilmiştir. Çoğu seksen yaşına kadar yaşayan bu ailenin mavi tenleri haricinde hiçbir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Mavi derili olma özelliği diğer jenerasyonlara aktarılan ailenin bazı bireylerinde çivit ve mor rengi de görülmektedir.

Sıçrayan Fransız sendromu

Bu hastalığın kökeninin psikolojik mi yoksa nörolojik mi olduğu bilinmiyor. Bu hastalığa yakalanan insanlar her şeye aşırı tepki verebiliyor. Bir çeşit refleks problemi olarak görülen bu hastalıkta bireyler ani uyaranlara karşı beklenmedik ve aşırı bir tepki göstermektedir. Bu rahatsızlık duygu ve zekayı etkilememektedir. Yaşam boyu sürmektedir. Kalıtsaldır.

Fil hastalığı

Hastalık, Tropikal ülkelerde görülen bir asalak rahatsızlığıdır. Nedeni ise solucanlardan kaynaklanmaktadır. Çoğalmak için solucan yumurta bırakır. Sonra bunlar larvalara dönüşür. Sivrisinekler larvaları taşır ve sineğin soktuğu bireylere geçer. Sonrasında lenf sistemine yönelirler ve orada gelişip erişkinliğe ulaşan solucanlar haline gelirler.

Bir yıl kadar süren bir dönemden sonra erişkinler, kana da karışabilirler. Fakat asıl hasar bıraktıkları kısım lenf yollarıdır. Genellikle solucanlar lenf damarlarını tıkayıp iltihaba yol açmaktadırlar. Sonuç itibari ile genellikle bacakların alt kısmında ve üreme organları çevresinde ağrılı şişlikler ortaya çıkmaktadır.

Alice Harikalar Diyarında Sendromu

Bu hastalık vücut imajı ve şekli ile ilgili algı yanılsamalarına kadar giden tuhaf bir sendromdur. Hastada zaman, boşluk ve vücut görüntü algısı bozuktur. Bu hastalar vücut ölçülerinin ve şekillerinin değiştiği algısına kapılmaktadırlar.

Sonuç olarak bakıldığında, yukarıda sayılan hastalıklar var olan ama çevremizde çoğu zaman göremediğimiz türlerdendir. Bu nedenle bu tip rahatsızlıklar hakkında küçükte olsa bilgi edinilmesinde yarar vardır.

Tags: , , , , , , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.