Aşılama Tutma Şansı Nedir

Aşılama Tutma Şansı

Aşılama yönteminin başarısı pek çok değişkene bağlıdır. Anne adayının gebeliğe ve aşılama yöntemi uygulamasına hazır olma durumu, hekimin tutumu ve yaklaşımı, muayeneler ve kontrollerin yapılma şekli , uygulamaların yapıldığı yer, baba adayının anne adayına yaklaşımı, aile büyüklerinin tepkisi gibi pek çok değişken anne adayının psikolojik durumunu etkiler. Psikolojik durumun olumsuz veya olumlu olması aşılama tutma şansını en çok etkileyen nedenlerdendir.

Aşılama yönteminin yapıldığı klinik de aşılama tutma şansını etkiler. İyi bir laboratuar, iyi bir klinik ve bu alanda tecrübeli ve uzman bir hekim ile aşılama tutma şansı artar.

Aşılama yöntemi kesin bir gebeliğe neden olmayabilir. Gebelik için % 100 başarı şansı yoktur. Aşılama yöntemi gebelik oluşumuna yardımcı olacak, kolaylaştıracak bir uygulamadır. Doğal yollarla gebe kalamayanlara, gebeliğe yardım etmek ve gebelik oluşumunu kolaylaştırmak amacı ile uygulanır.

Aşılama inservikal yöntemle yapıldığında, cinsel birleşme yoluyla meydana gelebilecek gebeliğe oranla iki kat daha fazla gebe kalma şansı vardır.

İntrauterin yani enjeksiyonun direk uterus içine yapılması yöntemiyle de normal yollarla oluşabilecek gebeliğe oranla başarı beş kat daha fazladır.

Aşılama yönteminde uygulama sayısı arttıkça başarı oranı da artmaktadır.

İstatistiklere göre aşılama yöntemi ile hamile kalma oranı % 15 ile % 18 arasında değişmektedir.

Anne adayına dört kez aşılama yöntemi uygulandı ve gebelik oluşmadıysa bu durumda tüp bebek tedavisinin denenmesi uygun olur.

Tags:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.