Aşılama Hangi Durumlarda Yapılır

Aşılama Hangi Durumlarda Yapılır?

İnfertilite

Aşılama yönteminin uygulanabilmesi için bebek isteyen çiftlerin uygun şartları sağlayabilmesi gereklidir. Bu nedenle anne ve baba adaylarının, aşılama yöntemi ile infertilite tedavisinden önce, gerekli testler ve kontrollerinin yapılması gerekmektedir.

Aşılama tedavisinde amaç, anne adayının yumurta geliştirme tedavisiyle, yumurta üretme yeteneğinin arttırılması, ve baba adayının spermlerinin işlemden geçirilerek dölleme yeteneğinin arttırılması sağlanarak yapılan bir gebelik planlamaktır. Aşılama yöntemi ile gebelik planlamada yumurta ile spermin karşılaşma ihtimali arttırılır.

O halde; Aşılama yöntemi ile infertilite tedavisinde aşılama yöntemini kullanabilmek için,

Anne adayının her ay yumurtlama yeteneğinin olması ve aşılama tedavisiyle bu yumurtaların kalitesi ve sayısının arttırılması gerekir.
Anne adayının yumurtalıklarında yumurta oluşumu engelleyecek, herhangi bir rahatsızlığın bulunmaması gerekir. Eğer bu tip bir bozukluk varsa bunun tedavi edilmesi gerekir.
Anne adayının yumurta rezervlerinin bol olması gerekir. Bu da anne adayının yaşı ile doğru orantılıdır. Anne adayının yaşı 35 ten fazla ise aşılama da başarı oranı azalmaktadır.
Anne adayında, yumurtanın yumurtalıktan çıkıp tüplere doğru ilerlemesine engel bir durumunun olmaması gerekir. Tüplerde herhangi bir yapışıklık veya tıkanıklık varsa bu durum tedavi edilmelidir.
Anne adayının uterusunda yani rahiminde gebeliğe engel teşkil edebilecek kist, tümör, myom ya da endometriozis gibi hastalıkların ve oluşumların olmaması gerekir.
Anne adayının hormonlarının normal seviyede olması gerekir.
Baba adayının ise sperm hücrelerinin sayısı yeterli olmalı, hakeketliliği ve dölleme yeteneği bulunmalıdır. Aşılama yönteminin uygulanabilmesi için spermlerin normal değerde veya normal değere yakın olması gerekmektedir.
Bütün bu koşullar sağlandığında ve birde bebek sahibi olmak isteyen infertil çiftlerin, infertilite süresininde dört yıldan az olması durumunda aşılama yöntemi ilk düşünülecek tedavi yöntemi olmalıdır.

Tags: ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.